Yin-Yang yoga

Yin en yang kunnen niet zonder elkaar.
In de Yin-Yang yoga komen beide aspecten van Yin-Yang aan bod.
Yin is verborgen, donker, koud, onbeweeglijk, neerwaarts, aard, kalmte, diepgang en vrouwelijk
Yang is zichtbaar, licht, heet, beweeglijk, opwaarts, hemel, enthousiasme, oppervlakkig, mannelijk
Door zachte – vloeiende en helende easyflow (Vinyasa yoga) bewegingen af te wisselen met de diepte en de weerstand die we kunnen kunnen ervaren in Yin Yoga.
Dit omdat we in de Yin yoga langer de tijd nemen om als het ware volledig te kunnen overgeven in een houding- te landen – te onderzoeken en los te laten.

Overal zijn er Yin en Yang activiteiten op de planeten, op onze aarde, in ons dagelijks leven, in ons lichaam en geest en dus ook in de yoga te vinden .

Als je naar het zwart/ witte yin-yang symbool kijkt zie je dat de witte druppel een zwarte stip bevat en de zwarte druppel en witte stip. Bovendien lijken de druppels in de cirkel innig met elkaar verstrengeld.
De een is alleen meer dominanter op verschillende momenten dan de ander.

Het zwarte gedeelte van de cirkel staat voor de Yin Chi . Het verwijst naar donkerheid. Naar zaken die minder goed zichtbaar zijn, die niet aan de oppervlakte liggen, die verborgen zijn. Het witte gedeelte van de cirkel is yang. Dat is de lichtere zichtbare en wat luchtigere kant van het leven.

De cirkelvorm representeert de cyclus van het leven en eenheid, het lijkt alsof de zwarte en witte kant elkaars tegenpolen zijn. Maar de kronkelende lijn tussen wit en zwart betekent juist dat de twee kanten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Kortom: yin – yang yoga is een speciale combinatie en bevat elementen van Vinyasa en Yin yoga.

Comments are closed.