Restorative Yoga

Restorative Yoga is een zachte, rustige en meditatieve vorm van yoga waarbij je langer in een yogahouding blijft. Het is een van de meest ontspannen vormen van Yoga die er is en daardoor ook
geschikt voor iedereen.

In de Restorative Yoga doe je vooral zittende en liggende houdingen, waarbij je volledig ondersteund wordt door bolsters, kussens, blokken en dekens. In tegenstelling tot andere yogavormen strek je de
spieren niet, maar laat je ze juist zo ontspannen mogelijk liggen.

Pranayama ( adembeheersing) tijdens de houdingen vergroten je bewustwording, stimuleren je gezondheid en verdiepen de ontspanning.
Het parasympatisch zenuwstelsel wordt geactiveerd, stress vermindert en het lichaam ontspant diep en daarmee ontspant de geest en kan het lichaam herstellen en vernieuwen.

In de Restorative Yoga leer je niet alleen ontspannen, maar ook hoe je stevig verbonden kunt blijven met het lichaam, je zou kunnen zeggen hoe je gegrond blijft.
De Restorative Yoga is heel geschikt wanneer je bijvoorbeeld merkt dat je uitgeput bent, een operatie achter de rug hebt, een blessure hebt, je merkt dat je veel behoefte aan ontspanning hebt, chronische klachten hebt of als je ouder bent en andere yogavormen te intensief voor je zijn.

Ook de ontspanningshouding Savasana komt elke les terug.

Restorative yoga brengt je in dit moment, in het hier en nu!

Comments are closed.