Ria Voerman is sinds 2011 yogadocente en geeft voetreflex massages en is ook Mind-Walk trainer en eigenaar van YogaStudio Soest. Ria vertelt: ‘Ik ben geboren in 1974, ik ben getrouwd en moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 22 en twee dochters van 18 en 15 jaar. Ik hou erg van buiten zijn in de natuur (fietsen en wandelen) en van lezen, yoga, suppen en zwemmen

Na mijn studie heb ik ongeveer 15 jaar in de verzekeringsbranche gewerkt. Totdat ik allerlei complicaties kreeg bij de bevalling van mijn jongste en ik mijn oude werk niet meer kon doen. Na een periode van revalidatie en hard werken aan mezelf, was het tijd voor iets totaal anders. Ik zocht iets wat past bij mijn mogelijkheden van nu en mijn passie. Ik help graag andere mensen en zelf heb ik ontdekt wat voor positief effect voetreflexologie en yoga kunnen hebben. Ook vind ik het speciaal om andere mensen iets te geven waarmee ze kunnen groeien. Het is bijzonder voor mij dat ik al deze dingen nu met elkaar kan combineren in mijn praktijk.

Yoga voor kinderen en Dru Yoga
De afgelopen jaren heb ik zelf de kracht van yoga mogen ervaren. Het heeft mij enorm geholpen om beter in mijn vel te komen zitten: zowel geestelijk als lichamelijk!

In het voorjaar 2011 heb ik de opleiding afgerond tot docente peuter- en kleuteryoga. Sinds januari 2012 ben ik gediplomeerd kinderyogadocente en aangesloten bij de organisatie KidsYoga, waar ik de opleiding volgde. Voor de kinderyoga lessen heb ik ook een workshop docente kinderyoga gevolgd bij Helen Purperhart. Sinds 2008 heb ik zelf wekelijks Hatha yogalessen en later Dru yogalessen gevolgd.

Naast kinderen geef ik sinds het  najaar 2012 ook les aan volwassenen. Begin 2014 heb ik de driejarige Dru Yoga docenten opleiding afgerond bij Dru Netherlands. Sinds najaar 2016 ben ik betrokken bij het docententeam van Dru Netherlands en ik heb les gegeven bij de Dru Yoga docentenopleiding tot het najaar 2020. In 2021 ben ik gestart met een coach opleiding, om ook met deze vaardigheden mensen te ondersteunen.

Bij Dru Yoga kan ik mijn passie delen met volwassenen en iedereen het plezier én de kracht van Dru yoga laten ervaren. Daarbij vind ik het zo mooi om te zien hoe iedereen met aanpassingen op zijn of haar eigen manier mee kan doen, ook als je klachten hebt.
Bij Yoga voor Kinderen hoop ik mijn liefde voor yoga over te kunnen brengen op de kinderen. Het spelenderwijs met elkaar bezig zijn en plezier met elkaar hebben staat daarbij voorop.
Tegelijkertijd is het een voorrecht voor mij om mee te mogen maken dat zowel volwassenen als kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten of sterker in hun schoenen komen te staan.

Mijn motto voor yoga is:
Leven vanuit je eigen kracht

Mind-Walk
Wandelen doe ik vaak en kun je op heel veel verschillende manieren doen. De verschillende technieken van Mind-Walk geven een heel andere beleving aan wandelen. En tussendoor bewegen of aandachtsoefeningen zorgen voor nog een andere belevenis. Voor mij is dit een heerlijke combinatie!
Met de prachtige omgeving van de Soesterduinen geeft dit een extra gevoel van rust en ontspanning en ik deel dit graag met de deelnemers.

Voetreflexmassages
Door mijn ziekte (chronische pijn) weet ik uit ervaring hoe het is om te functioneren als je niet alles kunt doen zoals je gewend was of zoals je graag wilt en om dat te accepteren. Bij mij heeft ontspanning erg geholpen en ook het stapje voor stapje opheffen van (energie)blokkades in mijn lijf. Voetreflexologie brengt deze twee dingen samen:
* de massage zorgt voor ontspanning
* de behandeling van de drukpunten zorgt ervoor dat de doorbloeding op gang komt en blokkades kunnen worden opgeheven, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

In 2010 heb ik mijn diploma voetreflexologie gehaald en een aantal extra cursussen gevolgd om meer praktijkervaring op te doen. Ik merk dat ik het fijn vind om mensen te verwennen door hun voeten te behandelen en tegelijkertijd is het heel bijzonder om te merken dat sommige mensen echt vermindering van klachten ervaren nadat ze bij mij zijn geweest voor een behandeling. Daarnaast vind ik het erg interessant om al die verschillen in voeten te ontdekken. Elke voet en elk mens is tenslotte uniek!

Comments are closed.