Docent – Miriam Helsper

Tijdens en na mijn logopedie studie kwam ik in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, actief ontspannen, mindfulness en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. Gaandeweg zag ik bij voornamelijk stem- en stotterbehandelingen en mensen met veel spanningsklachten veel goede resultaten nadat intensief werd geoefend met het adem/bewegingspatroon en hoe de cliënt hiermee omgaat. Zie voor meer informatie: www.ademtherapieodijk.nl en www.ademtherapie-aos.org

In 1999 ben ik gestart met Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn. In 2002 heb ik de driejarige opleiding afgerond en werkzaam als ademtherapeut. In 2012 ben ik begonnen als docent in opleiding Adem- en Ontspanningstherapie te Amersfoort.

Sinds 2002 werk ik ook op de IVA te Driebergen (Instituut voor Automanagement) als docent Presentatietechniek: www.iva-driebergen.nl. Op de IVA werken wij voornamelijk aan het zo overtuigend mogelijk overbrengen van je verhaal of boodschap door het optimaal inzetten van verbale en non-verbale taal.

Op dit moment volg ik nog een basisopleiding bij het CLI (Centrum voor Leven en Intuitie) in Utrecht.

Nu ga ik mijn ervaring met de Adem- en Ontspanningtherapie, Methode van Dixhoorn combineren met Dru Yoga in de speciale les Yoga & Adem. Ik kijk er erg naar uit om ook op deze manier mensen tips te geven om in het dagelijks leven vrijer te ademen en te spreken. 

miriam@logopediepraktijkodijk.nl

Comments are closed.