Docent – Linda Voorthuis

Linda Voorthuis woont in het mooie Amersfoort met haar man, tienerdochter en kat.
Linda vertelt: “In 2001 maakte ik bij toeval kennis met yoga. Een collega gaf Kundalini yoga na het werk en ik besloot haar lessen te gaan volgen. In een roerige tijd met veel stress ontdekte ik dat de yogalessen mij op een diep niveau raakten. Meer ontspanning, het duidelijk weer voelen stromen van energie in mijn lichaam, en daarmee gepaard gaande meer helderheid in mijn hoofd.

In de loop van de jaren daarna, waarin yoga een tijdlang op de achtergrond raakte, heb ik me op andere manieren verdiept in de verbinding van lichaam en geest, onder andere door het volgen van een massage opleiding, waarbij ik steeds meer geboeid raakte door de wonderlijke wisselwerking tussen beide.

Tijdens mijn zwangerschap kwam als vanzelf de yoga weer op mijn pad in de vorm van zwangerschapsyoga en daarna ben ik hatha en andere vormen van yoga gaan volgen.
Ook nu weer was het heerlijk om, in de drukke tijd met een baby, af en toe de diepe rust en stilte in mezelf te mogen ervaren die een yogales kan bewerkstelligen.

Enkele jaren later maakte ik kennis met Yin yoga. De verstilling en het meditatieve karakter van deze vorm van yoga sprak me zo aan dat ik besloot de docenten opleiding te volgen in 2018.

In mijn lessen hoop ik je te kunnen begeleiden om de stilte binnen in je te vinden en daarbij alles wat je onderweg zult tegenkomen met vriendelijkheid tegemoet te treden. “

Comments are closed.